+358 20 123 0800

Energiamerkki pakolliseksi 26.9.2015 – Gebwell maalämpöpumput A++ luokkaa

26.9.2015 energiamerkintä tuli pakolliseksi myös maalämpöpumppuihin ja käyttövedenlämmittimiin

Energiamerkintä koskee nyt myös maalämpöpumppuja

26.9.2015 alkaen myös tila- ja yhdistelmälämmittimet, vedenlämmittimet ja vedenlämmittimiä sisältävät kokoonpanot pitää merkitä energiamerkein. Vaatimus koskee enintään 70 kilowatin lämmittimiä. Energiamerkintä tulee olla näkyvillä tuotteiden esitteissä, tarjouksissa ja esittelylaitteissa.

Asetuksen mukaisesti kaikki toimittamamme maalämpöpumput merkitään energiamerkintätarroin. Kaikki maalämpöpumppumme kuuluvat erinomaiseen A++ -energiateholuokkaan.Qi10 maalämpöpumpun energiamerkintä

Laitekohtaiset energiamerkit löydät aineistopankistamme.

Ekosuunnittelu ja energiamerkintä kestävän kehityksen asialla

Energiaa kuluttavien tuotteiden ympäristövaikutusten vähentäminen on osa Euroopan Unionin kestävän kehityksen tavoitteita. Euroopan Unionin Ecodesign -direktiivin (2009/125/EY, suomeksi ekosuunnitteludirektiivi) tarkoitus on optimoida tuotteiden ympäristövaikutus säilyttäen samalla niiden käytettävyys ja toimivuus. Ekosuunnittelu takaa, että kuluttajat saavat tuotteita, joiden ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni.

EU maiden yhtenäisen energiamerkinnän tarkoituksena on antaa kuluttajille vertailukelpoista tietoa laitteen energiankulutuksesta ja myös ohjata loppukäyttäjän valintaa energiatehokkaampaan vaihtoehtoon. Laitteisiin kiinnitettävä energiamerkki osoittaa laitteen käyttöaikaista energiankulutusta asteikolla A-G.