+358 20 123 0800

Invertteriohjauksella tehoa tarpeen mukaan

Gebwellin Aries-maalämpöpumppu on ensimmäinen kotimainen omakotiluokan invertterimaalämpöpumppu. 

Mutta mitä invertteri eli taajuusmuuttaja tarkoittaa, miksi maalämpöpumpussa on invertteriohjaus ja mitkä ovat invertterin edut?

Perinteisesti lämpöpumpuissa on käytetty kompressoria, joka käynnistyy termostaatin ohjaamana ja pysähtyy täysin, kun tietty lämpötila on saavutettu. Tällaisissa ns. on/off-maalämpöpumppumalleissa kompressori käy vakionopeudella, kunnes se pysähtyy. Kompressori käynnistyy uudelleen, kun sisälämpötila on laskenut tarpeeksi.

Kompressorin ohjaus on oleellisin ero on/off- ja invertterimaalämpöpumpun välillä. Maalämpöpumppujen invertteritekniikka tarkoittaa lämpöpumpussa olevan kompressorin kierroslukuohjausta. Invertteritekniikan ansiosta kompressorin kierrosluku mukautuu reaaliajassa lämmitystarpeeseen kulloinkin sopivaksi. Kun kompressori on käynnistynyt, se käy ensin nopeammin, kunnes asetettu sisälämpötila on saavutettu. Tämän jälkeen kierroslukuohjatun kompressorin pyörimisnopeus hidastuu ja pumppu käy optimiteholla ylläpitäen säädettyä lämpötilaa.

Gebwell Aries -invertterimaalämpöpumpun taajuusohjattu Twin Rotary -kompressori säätää tätä periaatetta noudattaen itsensä automaattisesti vallitsevien olosuhteiden ja tehontarpeen mukaan. Gebwell Aries säätää lämmitystehoaan (0°/35°) välillä 1,5-7,5 kW.

Katso Gebwell Arieksen tekniset tiedot täältä »

 

Tasaista lämpöä kompressoria kuormittamatta

Invertteriohjattu kompressori mukauttaa toimintansa todelliseen lämmöntarpeeseen kiihdyttämällä tai hidastamalla kierrosnopeutta. Kompressori toimii näin tehokkaammin, oli lämmöntarve sitten suuri tai pieni. Invertteriohjatun pumpun energiatehokkuus korostuu erityisesti huippulämmitystilanteissa.

Invertteriteknologian mahdollistama tehokkuus ja miellyttävän tasainen lämmöntuotto tuovat mukanaan myös kustannussäästöjä. Invertterimaalämpöpumpun hyötysuhde on parempi kuin on/off-lämpöpumpussa, mikä onkin tärkein syy niiden yleistymiseen.

Invertterilämpöpumpuissa kompressorin käynnistyksiä ja virrankatkaisuja on vähemmän, mikä puolestaan vähentää mekaanisen laitteen kulumista ja pidentää sen elinkaarta. Lisäksi kierroslukuohjatun maalämpöpumpun keskimääräinen äänitehotaso on matalampi, vaikka tilapäisesti desibelit voivat nousta kompressorin käydessä suuremmilla kierroksilla.

Kaiken kaikkiaan invertteriteknologia on tullut maalämpöalalle jäädäkseen ja se kehittyy kaiken aikaa. Gebwell Arieksen myötä invertterilämpöpumppujen valmistus Suomessa on saanut komean alun.

Joko sinä olet tutustunut Suomen ensimmäiseen omakotiluokan invertterimaalämpöpumppuun?

Lataa Aries-esite