+358 20 123 0800

Maaviilennyksen hyötysuhde on vertaansa vailla

Ainakin jossain vaiheessa kesää viilennysmahdollisuus on varmasti tarpeen talossa kuin talossa. Maalämmön käyttäjät ovat tämän suhteen hyvässä asemassa, sillä maaviilennys on käytännössä ilmaista sen jälkeen, kun kertainvestointi laitteistoon on tehty.

Maalämmöllä hyötyä ja asumismukavuutta ympäri vuoden

Maalämpöjärjestelmällä on helppoa ja edullista hoitaa myös rakennusten viilennys. Sama putkistossa kiertävä liuos, joka talvella tuo taloon lämpöenergiaa, toimii kesällä viilennyksessä.

Viilennyskäyttö kannattaa ottaa huomioon jo lämpökaivon vaakaputkiston asennusvaiheessa tekemällä liuosputkistoon kytkentävaraukset maaviilennystä varten. Lisäksi tarvitaan kiertovesipumppu jäähdytysenergian siirtämiseen ja puhallinkonvektori ja/tai IV-koneen jäähdytyspatteri viilennyksen jakamiseen kiinteistön huoneilmaan.

Maalämpökaivosta lähes ilmaista viilennystä

Maalämpöjärjestelmällä jäähdytettäessä ei tarvitse miettiä sitä, menevätkö lämmityksessä saadut säästöt hukkaan kesäkauden viilennyskäytön myötä.

Maalämpöjärjestelmällä jäähdyttämisen kustannukset ovat vain murto-osan siitä, mitä viilennys maksaa ilmalämpöpumpulla. Muutaman kymmenen watin ottoteholla voidaan tuottaa useamman kilowatin viilennysteho. Viilennyksen energiankulutus vastaa suunnilleen yhtä hehkulamppua. Hyötysuhde on siis aivan omaa luokkaansa!

Lisäksi huoneilman ylimääräinen lämpö siirtyy lämpökaivoon, eli mitä enemmän viilennät, sitä enemmän lataat lämpökaivoasi lämmityskautta varten.

 

 

Pyydä tarjous kotimaisesta maalämpöratkaisusta