+358 20 123 0800

Tee elämäsi ympäristöteko, valitse maalämpö

Maalämpö on helpoin tapa osallistua ilmaston lämpenemisen hidastamiseen. Siirtymällä sähkölämmityksestä maalämpöön säästät CO2-päästöissä vuodessa jo enemmän kuin luopumalla autostasi.

Lämmitys aiheuttaa suuren osan CO2-päästöistä

Hiilidioksidipäästöt (CO2) ovat ratkaisevin tekijä ilmaston lämpenemisessä ja siitä aiheutuvassa ilmastonmuutoksessa. Maapallon lämpenemistä aiheuttavista kaasuista 80 % on hiilidioksidia.

Suomessa 30 % kokonaispäästöistä syntyy rakennusten lämmityksestä, ja kotitalouksissa lämmitys on suurin yksittäinen energiankuluttaja. Helpoin ja vaikuttavin tapa, jolla jokainen voi omalta osaltaan hillitä kasvihuoneilmiötä, on siis valita ympäristöystävällinen lämmitysmuoto.

Pelkät lukemat sinänsä eivät välttämättä kerro kuluttajalle paljonkaan siitä, miten suuri maalämmön säästövaikutus CO2-päästöihin on. Siksi teimme laskelmia, jotka havainnollistavat maalämmön päästösäästöjä käytännön tasolla.

Maalämmöllä CO2-säästöä mukavuudesta tinkimättä

Tapoja säästää CO2-päästöissä on monia. Voit esimerkiksi vähentää lentokoneella matkustamista, laivamatkoja, autolla ajamista tai lihan syöntiä. Nämä muutokset elämäntavoissa vaativat kuitenkin väistämättä tinkimistä jostain.

Jos taas valitset säästötavaksesi siirtymisen maalämpöön, sinun ei tarvitse tinkiä mistään. Päinvastoin, saat lisää asumismukavuutta ja säästöä lämmityskuluihin.

Kun keskikokoisessa omakotitalossa siirrytään sähkölämmityksestä maalämpöön, vuodessa saatava CO2-säästö vastaa…

·      Lentomatkaa Helsingistä Bangkokiin kerran vuodessa

·      Edestakaista lentoa Helsingistä Las Palmasiin kerran vuodessa

·      Risteilyä Helsingistä Tukholmaan 11 kertaa vuodessa

·      Autolla ajoa 108 000 km tai 3 kertaa maapallon ympäri

·      Luopumista naudanlihan syönnistä 7 vuodeksi

·      Luopumista sianlihan syönnistä 11 vuodeksi

·      Luopumista kananlihan syönnistä 21 vuodeksi

Kun otetaan huomioon, että talosi lämpiää maalämmöllä kymmeniä vuosia, vaikutuksesi ilmaston hyväksi on huomattava. Ota yhteyttä Gebwelliin ja tee elämäsi ympäristöteko!

Lataa maalämpöopas