+358 20 123 0800

Poistoilman lämmöntalteenotto

Huoneilman koneellinen poisto aiheuttaa kerrostaloissa huomattavaa lämpöhäviötä – jopa 40% jo kerran maksetusta lämpöenergiasta poistuu ulkoilmaan. Nykytekniikalla poistoilman lämpö voidaan ottaa talteen tehokkaasti ja käyttää uudelleen käyttöveden tai kiinteistön lämmitykseen.

Poistoilman lämmöntalteenotolla voidaan täydentää jo olemassaolevaa lämmitysjärjestelmää, esimerkiksi kaukolämpöjärjestelmää, tehostaen sillä tuotetun energian käyttöä. Poistoilman lämmöntalteenotto voidaan asentaa myös Gebwell maalämpöjärjestelmän rinnalle. Edellytyksenä järjestelmän käyttöönottoon on vesikiertoinen lämmönjako.

Periaate

Poistoilmapuhaltimen tilalle asennetaan lämmöntalteenottoyksikkö, jossa oleva lämmönsiirrin kerää lämmön kiinteistön poistoilmasta ja siirtää siirtimen toisella puolella kulkevaan lämmönkeruunesteeseen. Lämmennyt keruuneste johdetaan kiinteistön teknisessä tilassa sijaitsevalle lämpöpumpulle rakennuksen sisään tai ulkoseinään asennettua putkistoa pitkin.

Poistoilmasta saatu lämpö hyödynnetään lämpöpumpun avulla käyttöveden tai lämmönjakoverkostossa kiertävän veden lämmityksessä. Lämmöntalteenottojärjestelmä kannattaa suunnitella hyvin. Suunnittelupalvelun voi hankkia joko erikseen LVI-suunnittelutoimistolta tai hankkia osana kohteen urakkaa. Gebwell tukee suunnittelua lämpöpumpun, kaukolämmönjakokeskuksen ja lämmöntalteenottopatterien mitoituksessa.

Gebwell Combi järjestelmäkokonaisuus poistoilman lämmöntalteenottoon

Gebwell PILP järjestelmää ohjaa automatiikka, joka mahdollistaa myös etähallinnan.

Gebwell Combi  järjestelmää ohjaa automatiikka, joka mahdollistaa myös etähallinnan.

Gebwell Combi järjestelmissä käytetään valmistamiamme Gebwell T² ja GEMINI-sarjojen lämpöpumppuja, jotka soveltuvat erityisesti suuriin asuinkiinteistöihin. Varaajina järjestelmissä käytetään valmistamiamme G-Energy varaajia, joiden suunnittelun lähtökohtana on ollut järjestelmän elinkaaren kustannukset. Pilpit -lämmöntalteenottolaitteet toimittaa hollolalainen Oy Pamon Ab.

 

Järjestelmien G-Power kaukolämmönjakokeskukset suunnitellaan yhteistyössä LVI-suunnittelijan, energialaitoksen ja urakoitsijan kanssa. Myös kaukolämmönjakokeskukset valmistamme itse Leppävirran tehtaallamme. Automaatio varmistaa, että järjestelmän kaikki osakokonaisuudet toimivat yhdessä halutulla tavalla. Välitämme myös laadukkaita lämmöntalteenottopattereita kohteeseen oikein mitoitettuna.

Gebwell Combi maalämpöjärjestelmän rinnalle

Kun poistoilman lämmöntalteenotto asennetaan maalämpöjärjestelmän rinnalle, lämpökaivojen määrää pystytään vähentämään. Näin saadaan säästöjä lämpökaivojen porauksessa, mikä on usein suurin kuluerä maalämmössä. Poistoilman lämmöntalteenotto mahdollistaa maalämmön myöskin kiinteistöissä, jotka sijaitsevat pienillä tonteilla, joilla ei ole paljon tilaa lämpökaivoille.

Pyydä tarjous Gebwell Combi -ratkaisusta

Kysy lisää myyjiltämme

Immonen Heikki Poikola Petri  Liukkonen Juha
Heikki Immonen
Aluepäällikkö, maalämpö
Puh 0400 897 287
Petri Poikola
Aluepäällikkö, maalämpö
Puh 0400 897 165
Juha Liukkonen
Aluepäällikkö, maalämpö
Puh 0400 897 302
Suhonen Jarno Kangasluoma Ville Tuomainen Sirkku
Jarno Suhonen
Myyntipäällikkö, kaukolämpö
Puh 0400 897 301
Ville Kangasluoma
Aluepäällikkö, kaukolämpö
Puh 0400 897 167
Sirkku Tuomainen
Tekninen myyjä, kaukolämpö
Puh 0400 897 792